Edwin-van-der-SandeEven voorstellen, Edwin van der Sande, freelance fotograaf en journalist. Als fotograaf ben ik ambitieus, ik leg mijn lat hoog en wil mijn fotografie steeds verbeteren. Mijn grootste kracht is mijn enthousiasme en energie. Of het nu gaat om een macro- of een groothoek opname, elke keer zal ik proberen het optimale resultaat uit de camera en mijzelf te halen. Het resultaat? Een mooie weergave van het bijzondere leven wat je onderwater kunt aanschouwen.

Mijn passie en enthousiasme voor fotografie deel ik graag met anderen. Om die reden zet ik mij op verschillende manieren in om  de onderwaterfotografie te stimuleren. Ik ben één van de makers van DuikeninBeeld en publiceer regelmatig in verschillende magazines. In 2010 heb ik mij actief  ingezet voor de organisatie van het verbeterde Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en ik ben betrokken geweest bij de voorbereidingen voor het CMAS Wereld Kampioenschap dat in 2015 in Nederland is gehouden.

De eerste camera die werd aangeschaft was een Samsung Digimax V4 compactcamera. Tegenwoordig fotografeer ik met een Olympus OM-D E-M1 systeemcamera  in een behuizing van Nauticam, of een Olympus E-PL6 in een behuizing van Olympus. Als flitsers gebruik ik twee YS-D2 flitsers van Sea&Sea. Ondanks dat er over de hele wereld fantastische duikbestemmingen zijn, is de Oosterschelde zonder meer één van mijn favoriete duikstekken. Ik ben dan ook regelmatig in Zeeland te vinden… en uiteraard gaat de camera dan mee!