In augustus 2013 hebben het Magic Island Dive Resort en Dive and Travel wederom een speciale fotoreis naar de Filippijnen georganiseerd.  Geen cursus maar een gezellige reis waarbij het verbeteren van je onderwaterfotografie centraal staat. De Magic Island Photo Experience 2013 was voor iedereen toegankelijk, voor zowel de beginnende als gevorderde onderwaterfotograaf. Basis kennis van de onderwaterfotografie is handig maar hoede niet. Ik heb deze reis begeleid om ervoor te zorgen dat elke deelnemer meer uit de camera en zichzelf kan gaan halen.

Doel

Het doel van de Magic Island Photo Experience is om iedere deelnemer, beginnend of gevorderd, op een hoger niveau te brengen. Het maakt hierbij niet uit wat voor camera je hebt. De reis heeft geen competitief element. In een open en ontspannen sfeer worden de diverse vormen van fotografie behandeld en wisselen we kennis en ervaringen uit met de andere deelnemende onderwaterfotografen. We gaan aan de slag met het fotograferen van vissen, macro-,  groothoekfotografie en het fotograferen met modellen.We staan uitgebreid stil bij de mogelijkheden van verschillende instellingen zoals sluitertijd, diafragma, ISO en het gebruik van flitsers. Uiteraard kijken we goed naar het belang van een goede compositie bij het maken van je foto’s.  Kortom: een gezellige reis die voor iedereen toegankelijk is en waarbij je je fotografie onder professionele begeleiding op een mooie locatie naar een hoger niveau brengt.

Magic Island Dive Resort

Het Magic Island Dive Resort is goed uitgedacht en kleinschalig opgesteld. Er zijn 10 ruime in Filippijnse stijl gebouwde cottages die de basis vormen voor een relaxte duikvakantie. De Nederlandse eigenaren Arie en Desiree zorgen voor een perfecte en zorgeloze vakantie. De kwaliteit van de duikgidsen is erg hoog, waardoor je er bijna verzekerd van kunt zijn dat jouw verlanglijst ook daadwerkelijk gevonden wordt. Dat wordt topfoto’s schieten!

Nagenieten

Aan het eind van deze reis hebben de deelnemers aangegeven dat de persoonlijke doelstellingen zijn gerealiseerd, maar belangrijker nog… We hebben een top vakantie gehad!
Wil jij nagenieten, lees deze blogs gerust nog eens door!